Veiligheid

Veiligheid
Inhoud

LAATST BIJGEWERKT OP 02/09/2020

Na een korte pauze vanaf 27 juli pakken we op 1 september 2020 de draad terug op. We re-schedulen de events die nog gepland stonden, geven artiesten terug een podium en geven jou weer top-events om terug naar toe te leven. 

Ook voor deze periode geldt dat het organiseren van activiteiten in samenwerking met de veiligheidsdiensten gebeurt. Er heerst een constructieve sfeer, maar dan nog is dit onderwerp van voortschrijdend inzicht en kunnen programmaonderdelen worden teruggeschroefd in functie van de volksgezondheid. 

Hieronder vind je informatie over de meest actuele veiligheidsmaatregelen die gelden voor Zomerfabriek.

Wat de richtlijnen ook zijn, we zetten alles op alles om van je bezoek een onvergetelijke ervaring te maken.

Vrij toegankelijk
Onze events zijn gratis. De deuren en de bar openen één uur voor aanvang van het event. Conform de huidige maatregelen (met ingang van 20 augustus 2020) zijn we verplicht om de naam, huisadres en telefoonnummer van iedereen uit de bubbel te noteren. We vragen deze gegevens bij het binnengaan. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.

Om het veilig te houden hanteren we op ons terrein de maximum capaciteit van 400 personen. Bij events die buiten plaatsvinden, is het maximum aantal afgestemd op de grootte van de locatie en de 1 meter norm. Dit zal nooit de norm van 200 personen overschrijden. Het kan dus zijn dat je even moet wachten om toegang te krijgen. Zo blijft het voor iedereen veilig en aangenaam. Bij voorstellingen en evenementen die buiten plaatsen hanteren we de 1,5 meter norm. Hier zullen we nooit de norm van 400 personen overschrijden. 

Reserveren voor workshops
Op de Zomerfabriek organiseren we verschillende workshops waarvoor je dient te reserveren. Dit doe je door online een gratis ticket aan te schaffen of door te bellen naar onze ticketlijn. Je herkent deze workshops aan het label Reserveer hier je Workshop.

Mondmaskers
Mondmaskers zijn verplicht op ons terrein.Als je iets gaat drinken op het terras, mag je je mondmasker afzetten als je aan tafel zit. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen mondmasker te dragen. Personeelsleden en barpersoneel van Zomerfabriek dragen ook een mondmasker. 

Veiligheidsmaatregelen
We hebben veiligheidsmaatregelen voor bezoekers, personeel en artiesten. Enkele van deze maatregelen zijn:

 • - Deuren staan open zodat bezoekers geen deurklinken hoeven aan te raken
  - Je hoeft niet meer aan te schuiven aan de bar voor een drankje: je wordt bediend aan je tafel 
 • - Er is voldoende materiaal aanwezig om je handen te wassen en te ontsmetten, het schoonmaken van de toiletruimtes wordt geïntensiveerd.
 • - Er zijn voldoende medewerkers en vrijwilligers aanwezig om bezoekers de weg te wijzen en een soepele doorloop te garanderen
 • - Betalen voor drinken kan enkel met Bancontact.
 • - Volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad zullen wij nooit meer dan 400 bezoekers op één locatie toelaten. Het aantal kaarten dat we beschikbaar stellen voor een voorstelling die binnen doorgaat is afgestemd op het totale oppervlak van de locatie en de 1 meter norm. Voorstellingen die binnen plaatsvinden zullen nooit de norm van 200 personen overschrijden. Bij voorstellingen en evenementen die buiten plaatsen hanteren we de 1,5 meter norm. Hier zullen we nooit de norm van 400 personen overschrijden. 
 • - Elke voorstelling speelt, zoals door de Nationale Veiligheidsraad bepaalt, voor een zittend publiek. Op het terras en in al onze ruimtes (Lounge, Club, Boogloods) staan er stoelen opgesteld: je kan hier zittend van het concert of optreden genieten. 
 • -  Conform de huidige maatregelen zijn we verplicht om de naam, huisadres telefoonnummer van iedereen uit de bubbel te noteren. We vragen deze gegevens bij het binnengaan. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.
 •  
Samenvatting

Heb je vragen over veiligheid op Zomerfabriek? Lees hier de FAQ omtrent veiligheid. Je kan je vraag ook stellen door te mailen naar zomer@zva.be of door een Whatsapp-berichtje te sturen op +32 473 80 92 11


Wat kan ik als bezoeker doen?

 •  
 • - Blijf thuis als je ziek bent

 

- Draag je mondmasker tijdens al onze evenementen. Je mag je mondmasker afzetten als je op het terras aan tafel zit. 
 

- Was vaak je handen met water en zeep, desinfecteer je handen ook regelmatig
 

- Buiten hou je minstens 1,5 meter afstand van andere bezoekbubbels. Binnen hou je 1 meter afstand van andere bezoekbubbels. 
 

- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 

- Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze doekjes daarna weg. Was daarna je handen
 

- Schud geen handen en vermijd lichamelijk contact