PAST EVENT: Studenten kortfilmcompetitie & Make it Short

Ontdek het werk van beloftevolle filmmakers (student of pas afgestudeerd). Animatie, fictie en docu, er is voor ieder wat wils! 

 

Sinds 2018 organiseert het JEF festival een kortfilmcompetitie voor studenten. Zo krijgen ze extra kansen bij het creëren van nieuw werk. 

 

Het hoogtepunt is de vertoning van de Make it Short kortfilms. Vijf teams, bestaande uit voornamelijk filmstudenten, gaan de uitdaging aan om op drie dagen tijd een gloednieuwe kortfilm te maken. JEF voorziet logistieke ondersteuning, audiovisuele faciliteiten voor postproductie, en steekt een handje toe bij de productie van de projecten en het casten van professionele acteurs. 

 

De studenten filmcompetitie (3de editie) en Make it Short (2de editie) komen tot stand met dank aan JEF, Sabam for Culture, PlayRight+, Camalot, Option Media en Tentoo!

 

Dit zijn de kortfilms in competitie: 

 

Wildflowers - The Children of Never (Ammen Ogedengbe)

Tijdens een saaie zomervakantie probeert een nieuw meisje, Willow, haar weg te vinden in een bijzonder internaat. Terwijl ze de andere bewoners ontmoet en probeert vrienden te maken, ontdekt ze dat een duister verleden hen bindt.

 

Sorry I don’t Understand - winnaar Studentencompetitiejury (Natalie Feoktistova)

Een zorgeloze buitenlandse studente komt aan in een nieuw land en probeert, zonder kennis van de lokale taal, de school te bereiken. Haar onwetendheid zorgt ervoor dat ze fatale keuzes maakt die levensbelangrijke gevolgen hebben.

 

Nest (Matthee Van Holderbeke) 

Na een stevige nacht treft Boris, een jonge twintiger, zijn moeder die hem thuis zit op te wachten. Terwijl hij droomt van zelfstandigheid, worstelt hij met de loyaliteit aan zijn recent gescheiden ouders. Wat is zijn plaats in hun leven? Pendelend tussen de nachtclub, de donkere kamer thuis en zijn werk als fotograaf, maakt hij zich klaar voor de volgende stap. 

 

Spaceboy (Veerle De Wilde)

Max is zes en ontdekt samen met zijn grote broer Billy de wereld. Billy begrijpt de wereld niet zo goed, maar weet wel heel veel over de ruimte. Op een dag besluiten de twee broers om hun eigen boodschap de ruimte in te sturen, maar dat loopt anders dan ze hadden gedacht.

 

éénenéén (Ine Van de Velde)

In een metafysische ruimte, tasten twee op elkaar lijkende wezens hun gelijkenissen en verschillen af. Er ontstaat een subtiel spel tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid.

 

Would You Please? (Ada Guvenir)

Een modern liefdesverhaal waarbij een helft van een koppeltje vermist raakt. De ander begint aan een zoektocht naar zijn grote liefde, want zonder elkaar is het leven niet compleet.

 

Tussen de Bijen en de Tarbot (Linnea Lidegran Correia)

Het is lente, er heerst rust in de lucht en in het water, fluctuerend tussen gezoem en licht. Er zijn bloemen, bijen en oplichtende lijnen. Nadat de winter de bladeren op de grond verscheurde en verteerde, keert de lente nu snel terug.

 

Zary (Sorush Helali)

Een peuter die vecht tegen leukemie, wacht op het verlossende woord van de dokter om terug naar school te gaan. De ouders proberen haar - en elkaar - op te beuren.

 

Filmstill Spaceboy
Toegang
Vrije toegang
Infobox

17 juli in Club Z 

 

20u 

 

Kortfilms door studenten

 

** Breng je mondmasker mee**

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207681, 4.437848

Iconen

drinken

_drinken

eten

_etendrinken
Volg ons