PAST EVENT: Phenomenal Womxn

It’s in the reach of my arms,

The span of my hips,

The stride of my step,

The curl of my lips.

I’m a woman

Phenomenally.

Phenomenal woman

(Maya Angelou)

 

In ‘Phenomenal Womxn’ rekenen drie vrouwen af met hun verleden. Ze voeren elk hun eigen gevecht, maar in hun gevecht hebben ze één ding gemeen: Een man, ze verzetten zich tegen de vooroordelen die mensen over hen hebben. 

De voorstelling is zowel een ode als een aanklacht? Wat dragen ze generaties later nog met zich mee? Wat houd je vast? Wat laat je los? Welke botsingen brengen die keuzes met zich mee?

De 4’de Womxn begleidt hen via muziek door deze fases heen. 

 

‘Phenomenal Woman’ is een multidisciplinaire theaterperformance waarin theaterelementen, spoken word en muziek samenvloeien.

 

Jaouad Alloul is theatermaker en performer. Met zijn solo ‘Zeemeermin’ (2017) en de avondvoorstelling ‘De Meisje’ toert hij rond om taboes te doorbreken rond gender, religie, cultuur en seksualiteit. 

Nyiragasigwa Hens is theatermaakster en communitybuilder. Ze zet zich al jaren in voor geadopteerde Rwandezen en werkt al geruime tijd rond het thema identiteit. Ze is spelcoach en mede-auteur van ‘Zeemeermin’. Zelf toert ze met de monoloog ‘Boom Toudou’, een voorstelling over een migratieverhaal. Nyiragasigwa werd geboren in Rwanda, maar groeide op in België; ze weet dus als geen ander wat het is om je eigen identiteit terug heruit te vinden. 

Hind Eljadid verovert met haar maatschappijkritische teksten het podiumlandschap in België en daarbuiten. Ze wil haar toehoorders aan het denken zetten, door al spottend ons systeem aan te klagen. Haar geëngageerde slam poetry leverde haar reeds meedere finaleplaatsen en prijzen waaronder de BILL Award 2018.

Hendrike Scharmann is als multi-instrumentaliste/componiste actief in verschillende muziekgenres. Ze voelt thuis in zowel klassieke, jazz, pop als wereldmuziek en legt zich graag toe op creatie en imporovisatie.

Sumnima Setling AKA Amazumi is een Nepalese artieste opgegroeid in HonKong, daar werd ze geintroduceerd in de HipHop scene van Londen. Ze begon haar talenten te exploren tijdens open mics en kon zo haar eigen identiteit vergroten via muziek.  

 

Saar Niragire De Groof actrice/zangers met Rwandese roots. Zingt al jaren in het vaste koor van Night of The Proms, ze is te zien in de serie Cold Courage (2020), en de film Oh Baby (2020) Red Light ( 2021) Dear Winnie ( 2021) 

 

Costumedesign: Elif Korkmaz 

 

Reserveren doe je hier!

 

Flyer Phenomenal Womxn
Toegang
Gratis mits reservatie
Infobox

17 t/m 21 augustus

Om 19u in Club Z

Theatervoorstelling 

Reserveren doe je hier!

**Breng je mondmasker mee**

 

 

 

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207681, 4.437848

Iconen

drinken

_drinken

eten

_etendrinken
Volg ons