Gezelschap of band
Hanafubuki vzw

PAST EVENT: Hier praten de bomen met elkaar

Hier praten de bomen met elkaar

In een bos kunnen bomen een beschut leven leiden. Samen matigen ze de extreme kou of hitte, of slaan ze water op voor drogere tijden. Of beschutten ze elkaar, zodat stormen er niet kunnen huishouden.

Een bos is als een gemeenschap. Als een dorp.


In Hier Praten de bomen met elkaar duikt theatergezelschap Hanafubuki in het leven van een kleine gemeenschap. Door interviews met de bewoners leggen ze het netwerk van een typisch Vlaams dorp bloot. De bomen vormen de achtergrond. Ze slaan op hun beurt alles gade. Ze groeien terwijl de ene generatie de andere opvolgt.

Hier praten de bomen met elkaar is een voorstelling waarin er live beelden worden gemaakt terwijl je naar een podcast luistert. Naast een filmdoek staat een houten meubel dat dienst doet als een kleine filmstudio. Drie spelers creëren ter plaatsen een indrukwekkend verhaal aan de hand van vertellingen en interviews. Ze tonen beelden, objecten en foto's die een dorp reconstrueren en tot leven wekken. 

Credits:
Creatie: Sari Veroustraete, Xandry Van Den Besselaar, Joris de Froidmont, Hanne Holvoet, Samuel Baidoo Scenografie: Caroline Mathieu
Spel: Sari Veroustraete, Joris de Froidmont en Samuel Baidoo
Met de steun van Stad Antwerpen, Cinema Cartoons, Fameus
Met dank aan Campo Gent, Christine Dobbelaere
Foto: © Mathias Theisen

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Donderdag 17 september binnen in de Lounge

Aanvangsuur: 20u

Let's keep it safe: wear your mask (no entry without)

Onze events zijn gratis! Conform de huidige maatregelen (met ingang van 25 juli 2020) zijn we verplicht om de naam, huisadres telefoonnummer van iedereen uit de bubbel te noteren. We vragen deze gegevens bij het binnengaan. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.

Iconen

drinken

_drinken
Volg ons
#theater #audiovisuelevoorstelling