PAST EVENT: Film: Amazing Grace

Amazing Grace

Cinema Urbana
26 september

FILM: Amazing Grace - Alan Elliott & Sydney Pollack
Aretha Franklin, de beste soulstem aller tijden, besluit in 1972 dat het onrustige Amerika na de moord op Martin Luther King en de rassenrellen, nood heeft aan hoop en vertrouwen. Op het toppunt van haar roem keert ze terug naar haar muzikale roots: de gospel. Haar twee optredens in de New Temple Missionary Baptist Church worden gefilmd door de jonge regisseur Sidney Pollack. De beelden blijven jarenlang op de planken liggen, tot ze onlangs werden afgestoft en opgepoetst tot een zinderende maar ook heel intieme documentaire. Een pure registratie, zonder franjes, maar wat kan je nog meer verlangen wanneer je meegevoerd wordt door de spirituele kracht en bezieling van Aretha Franklins stemgeluid?

KORTFILM: Okaeri - Axelle Lenaerts

De eerste keer dat ik naar Japan ging, heb ik Tokyo niet verlaten. Ik was op slag verliefd op de stad. Zes maanden later keerde ik terug om er te wonen voor een langere tijd. Ik was op zoek naar een antwoord op wat aanvankelijk een simpele vraag leek: “Waar voelt het als thuis?” Oude Japanse verhalen vertellen dat mensen van water afkomstig zijn. Ik wou zien of ik, net als water, van vorm kon veranderen en me aanpassen aan mijn omgeving. Okaeri is het woord dat mijn huisgenoten riepen elke keer wanneer ik binnenkwam. Het betekent ‘welkom thuis’.

Okaeri

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Zaterdag 26 september 

Amazing Grace
Regie: Alan Elliott & Sydney Pollack, 2018
Duur: 89 min

 

Okaeri
Regie: Axelle Lenaerts
Duur: 24 min


Deuren & bar open: 19u
Start film: 21u


Wat is er zaliger dan een fijne film in de buitenlucht op een warme septemberavond? Op verzoek van velen, terug van eventjes weggeweest: Cinema Urbana, een reeks gratis topfilms op het grote doek. Niet meer aan de Schelde, maar wel hier op het terrein!

Bij het invallen van de schemering ben je van harte welkom op het grasveld. Bij nat weer gaat de filmvertoning door in de Club. Neem je eigen zitje en kussens mee om extra comfortabel te zitten of zoek samen met je bubbel een plekje op de grond. Je mag je eigen eten en drinken meenemen. Vergeet bij koudere avonden je zachte fleece deken niet! Kom op tijd: door de huidige veiligheidsmaatregelen is de capaciteit voor Cinema Urbana beperkt.

De langspeelfilm wordt voorafgegaan door een een kortfilm van een opkomende Belgische cineast, geselecteerd door BREEDBEELD. Om in de gaten te houden!


HOUSE RULES
Cinema Urbana is gratis. Vanwege de huidige Covid-19 situatie zijn er wel een aantal maatregelen die we moeten opvolgen om de filmvertoningen veilig te laten verlopen:

Voor Cinema Urbana hoef je niet te reserveren op voorhand: de filmvertoning is vrij toegankelijk.

-
 Kom op tijd, we kunnen maar een beperkt aantal bezoekers toelaten
 

- Bij Cinema Urbana is het dragen van een mondmasker verplicht: bij het toekomen, tijdens de vertoning en bij het verlaten van de locatie


- Aan de ingang vragen we, conform de huidige maatregelen, naar je persoonsgegevens. Deze gegevens worden enkel doorgegeven aan voor contact tracing bevoegde instanties van de federale overheid indien hier noodzaak voor zou zijn

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207681, 4.437848

Iconen

drinken

_drinken

Ringleiding

_ringleiding
Volg ons
#outdoorcinema #cinemaurbana #gratis