PAST EVENT: Brasilidades & Farfar

Op dinsdag geniet je van, niet één, maar twee concerten van de studenten van het Conservatorium. Sit back and relax voor een heerlijk stukje modern klassiek. 

 

6 juli: Brasilidades & Farfar

 

20u - 20u45: Brasilidades

Brasilidades betekent letterlijk ‘liefhebbers van de Braziliaanse cultuur’. Toon Spiessens trok in 2019 voor enkele maanden naar Rio de Janeiro als een uitwisseling voor zijn master klassieke gitaar. De prachtige natuur, het leven in de straten en de overvloed aan muziek deed zijn liefde voor de Braziliaanse cultuur sterk toenemen. Die passie deelt hij nu met Lukas Jouck. Een student jazzdrum aan het conservatorium van Antwerpen. Hij is een straffe percussionist met een groot arsenaal aan verschillende klanken en technieken.

Wie aan Braziliaanse muziek denkt, denkt onmiddellijk aan bossanova, wat sinds de jaren ’50 en ’60 een wereldbekende muziekstijl is geworden. De Braziliaanse muziekcultuur kent echter een enorme veelheid aan genres. Brasilidades is ontstaan met een visie om deze rijke muziekcultuur en zijn verschillende facetten naar het publiek te brengen. De voorlopers van bossanova: de samba en de chôro muziek, muziek van het platteland, carnavalsmuziek, hedendaagse composities en eigen arrangementen maken allemaal deel uit van hun repertoire. Hun set belooft een zonnige trip te worden met muziek rechtstreeks uit de bron, boordevol opzwepende ritmes.

Brasiliades

 

 

21u - 21u45: Farfar

De muziek van Farfar is een hedendaagse blend van verschillende folkloretradities, een mix van Spaanse, Midden-oosterse en Noord-Afrikaanse muziek. Op het kruispunt van deze verschillende invloeden experimenteren ze naar hartenlust om hun eigen definitie van authenticiteit te creëren. Met een combo van percussie, gitaar, toetsen, bas en trompet speelt Farfar ping pong tussen je gevoelige snaar en je dansbenen, met een geheel eigen stijl die melodieus maar toch groovy is.

Farfar

 

 

Toegang
Vrije toegang
Infobox

Dinsdag 6 juli in de Lounge


Aanvang 1ste concert: 20u
Aanvang 2de concert: 21u 


Hosted by de studenten van het Conservatorium 


Let's keep it safe: wear your mask (no entry without)
 

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207681, 4.437848

Iconen

drinken

_drinken
Volg ons