Open Call 2021

Grab the SUNdays XL

UPDATE: de deadline voor de inzendingen van de OPEN CALL 2021 viel op 02/04 en is dus verlopen. Half april koppelen we terug naar alle deelnemers. Benieuwd naar wat er deze zomer op je afkomt? Binnenkort geven we de eerste namen van ZOMERFABRIEK 2021 prijs. So keep an eye out for us!

News alert! ZOMERFABRIEK zoekt voor de derde keer creatievelingen met flitsende projecten om samen een fantastisch programma te bouwen voor de editie van 2021. Loop jij rond met een fenomenaal project voor deze zomer? Twijfel niet langer en doe mee met de OPEN CALL 2021.

Zomerfabriek is tijdens de zomermaanden dé hotspot voor spoken word, jam sessions, street art en meer. In 2020 probeerde corona roet in het eten te gooien, maar toch zijn we erin geslaagd om samen met tal van partners een epic programma uit te werken en aan te passen. Ze stonden in voor een heerlijke mix van theatervoorstellingen, workshops, expo’s, mini markets, drag shows, … Benieuwd naar alle projecten uit 2020? Bekijk ze hier.

Zomerfabriek geeft opnieuw een deel van haar programma uit handen. Met de OPEN CALL 2021 zoeken we opnieuw inspiratie voor zomerse concepten voor de aankomende editie. Het concept is eenvoudig: iedereen met een goed idee is welkom om een project in te dienen. Van een cosy concert, een voorstelling tot een workshop of een fabulous fashion show. Van een vintage markt, een try-out, een boekpresentatie tot een screening of een hevig debat. En alles daartussen. 

En Corona? We weten nog niet wat er deze zomer mag of niet mag, maar net als vorig jaar zoeken we samen met jullie naar een veilige manier om jullie project te laten doorgaan.  

Een jury buigt zich over de inzendingen en kiest 20 projecten in totaal: 10 worden ondersteund met 500 euro, 10 met 1200 euro. 

Wanneer is Zomerfabriek open? Deze editie kan je er terecht van 17-06 tem 29-08. 

Wat zoeken we? 

Alle zomerse ideeën zijn welkom. Surprise ons en denk aan deze richtlijnen:

 • een concept dat flitst en verrast
 • een project dat verbindt, mensen samenbrengt, open en voor iedereen
 • dat 16- tot 30-jarigen triggert
 • met een positieve vibe
 • voor een divers en grootstedelijk publiek
 • en gratis toegankelijk 
 •  

Wat bieden we? Vier locaties voor je project:

 • De Lounge, een sfeervolle ruimte met prachtig licht en een intieme feel. 
 • Club Z, een urban loods voor grotere projecten dat ook verduisterd kan worden. 
 • Het Terras, een chill, zomers terras met open air podium.
 • De Boogloods, een kleine houten loods perfect voor arty expo’s of coole workshops. 
 •  

Capaciteit, licht, geluid, podium, …? Bekijk hier de technische fiches voor details.

 • Technische ondersteuning:
  Een locatieregisseur en een technieker die jouw project mee in goede banen leiden en de nodige ondersteuning geven.

 • Communicatieve ondersteuning: ‘Event-promo 101’- handleiding: praktische tips, do’s & dont’s en een hotline waarop je ons kan bereiken voor ondersteuning op maat. We nemen je project mee op onze socials, website, affichecampagne, video’s en pic’s van een aantal projecten en promoten events die een extra push kunnen gebruiken. 

And last but not least, financial support:
500 euro voor 10 geselecteerde projecten
1200 euro voor 10 geselecteerde projecten

Doe mee met de OPEN CALL 2021!

Stel je project hier voor. Deadline tem 02/04 tot 23u59. Ben je geselecteerd? Half april nodigen we je uit voor een gesprek.

Nog vragen? Mail: zomerfabriek@zva.be

Wat is Zomerfabriek? Check onze Facebook, Instagram

Hebben we je nog niet overtuigd? Lees hier hoe onze partners in 2020 de OPEN CALL ervoeren.

“Zomerfabriek heeft ons de kans gegeven om de eerste editie van Merecumbe OpenAir latin dance styles festival te lanceren. Dankzij de samenwerking met Zomerfabriek konden we ons focussen op de inhoud om zo een kwaliteitsvol evenement te leveren. 

VENUE 10/10, GELUID 10/10, ORGANISATIE 10/10” (José Cordova- Merecumbé OpenAir). 

 “Organising the event was very fun, it was nice to know that the people I was working with at the Zomerfabriek believed in the project and really tried to bring it to life. I really enjoyed it, the vibe was just immaculate and the fact that it was in the summer and we could work outside in the sun was for sure a plus point.” (Olivia Lopez Calderon - Skin Mutts).

 “Dankzij de unieke locatie en ondersteuning van de ZF crew was het een plezier om het PLU evenement te organiseren. Onze artiesten voelden zich meteen thuis en de sfeer zat er vanaf het begin in.” (Mieke Gonnissen - Peace, Love & Unity).

“Ik was heel blij toen ik het vorig jaar kon waarmaken om de workshop Graffiti op Canvas te organiseren. Het is ook waar ik, samen met mijn expo bij Campo Campo, mijn curator Hans Willemse Panamarenko heb ontmoet. Hij vond mijn schilderijen waanzinnig goed en ik heb nog eens een installatie gemaakt met een deel van het materiaal van de workshop.” (Andrej Babenko - Graffiti op Canvas).