Mara Moja Festival

Na een eerste succesvolle editie in de zomer van 2021, komt het Mara Moja Festival terug bij de Zomerfabriek, om u weer nieuwe wereld-vibes te laten ontdekken. Mara Moja brengt al jarenlang muzikanten van verschillende afkomsten samen op het podium. Op de festival avond van 15 juli kom je mee reizen tussen Afrikaanse en Midden-Oostelijke sounds, die in Belgie hun plek hebben gevonden. Kom mee genieten met het Mara Moja Festival op een van de meest diverse podia van t’Stad.

LINE UP:

Terras

Safari Andalus om 19u30 

Safari Andalus is een samengestelde duo uit Rodi Ararat en Ali Elkammas. Rodi Ararat is een Koerd uit Syrië, 5 jaren geleden gevlucht naar België. Hij is een componist en bouzoukispeler. Hij speelt ook andere snaarinstrumenten, toch blijft de bouzouki zijn favoriet. Hij studeerde muziek in Syrië, in het Department of Composing en nam deel aan vele internationale festivals. Ali Elkammas komt uit het noorden van Marokko. Hij is gespecialiseerd in klassieke Arabische en Andalusische muziek en maakt onder de naam 'Ali Safari' Arabische flamenco muziek. Met het project Safari Andalus brengen Rodi en Ali ons mee naar de sound van hun landen en laten zij ons in de Arabische cultuur duiken.

 

Mélopée om 20u30

Kaspy Ndia is een muzikant uit DR Congo. Na af te studeren in 2010 aan het National Institute of Arts of Kinshasa, werkte hij van 2010 tot 2013 als vrijwilliger met War Child en Oseper voor het toezicht op kinderen in familiepech en slachtoffers van oorlogen in Congo. In de afgelopen jaren nam hij deel aan toneelstukken, festivals en optredens. Hij heeft ook als studio-gitarist gewerkt voor een aantal Antwerpse musici. In 2019 creëerde hij de Melopée group met zijn vrienden Paola Pica (pianist en toetsenist met Italiaanse roots) en Sam Wuyts (Koreaanse gitarist). Samen brengen zij een mix van klanken uit het hart van Afrika.

 

Kabunga om 21u30

Kabunga dompelt je onder in de muziek van de Bwa, een bevolkingsgroep uit Mali en Burkina Faso. Bron van inspiratie zijn de traditionele Deni ritmes die je voornamelijk hoort na het binnen halen van de oogst, wanneer er tijd is voor ontspanning en plezier. Kabunga combineert traditionele drums met moderne instrumenten, en vervlecht de Bwa-muziek met andere Afrikaanse ritmes, jazz en blues. Het resultaat is een verrassende mix, een variant op de welbekende Afrobeat die trouw blijft aan de traditie van de « Deni »: het bouwen van een spetterend feest. KABUNGA is een project van de Malinese artiest Zonatan Dembele, zanger-bassist bij o.a. Rokia Traoré, Ben Zabo en Afrikän Protoköl sinds 2013 en soloartiest sinds 2015. Met KABUNGA speelde hij reeds op verschillende podia in Mali en België. In Gent speelden ze het voorprogramma van Amadou & Mariam in De Vooruit, en waren onder andere al te zien in De Centrale, op Les Goûts de Gand, Missy Sippy en Bar Lume.

 

Lounge

Samseveria (DJ) om 22u30

Antwerpse locals kennen Samseveria van o.a. Tropiz Instituut, So You Think You Can Funk, Soulful Sessions, Cousteau en Middle Eats. Voor Mara Moja festival brengt hij een opzwepende mix van Afro, Latin en Midden-Oosterse funk, disco en house mee.

 

Afbeelding
Infobox

Vrijdag 15 juli

 

Om 19u

Iconen

drinken

_drinken

eten

_etendrinken
Volg ons