Het terrein

Zomerfabriek maakt deel uit van het programma van Zomer van Antwerpen, een uitbundig festival met oog op de wereld dat van half juni tot en met augustus op de meest onverwachte plekken in Antwerpen opduikt.

Zomer van Antwerpen heeft haar kantoor op Nieuw-Zurenborg: een oude gasfabriek die in 2008 in handen kwam van Stad Antwerpen. In 2009 kreeg Zomer van Antwerpen het terrein in bruikleen van AG Vespa. Het is een plek waar theatergezelschappen en andere creatievelingen hun atelierruimte hebben, materiaal opslaan of repeteren. In de zomer openen we het terrein in de vorm van de Zomerfabriek, een zomerbar met een uitgebreid programma aan concerten, optredens, feestjes en meer.

De programmatie geven we uit handen: organisaties als Mama’s Open Mic en het Conservatorium zorgen er voor een vaste invulling op dinsdag, woensdag en zondag. De overige dagen krijgen vorm door de bijdragen van de Open Call. Iedereen met een goed idee was welkom om een plan in te dienen: uit de 80 aanmeldingen selecteerden we er 20. Kortom, een plek waar jij mee het programma maakt.  

Er zijn toekomstplannen voor een woonwijk op deze plek, maar nog niet direct voor korte termijn. In deze periode blijven we bouwen aan een plek voor jonge makers en waaghalzen.