Gezelschap of band
Trio Les Amusemens

The Classics

Trio Les Amusemens

Klassieke muziek is hip & happening. The Classics is een wekelijks terugkerende, gratis concertreeks waarin jonge muzikanten het beste van zichzelf geven. 
 

4 augustus: Trio Les Amusemens
 

Trio Les Amusemens bestaat uit violiste Sophie Paeshuyse, gambist Dirk Moelants, en klaveciniste Liselotte Sels.

Het enthousiasme voor Franse barokmuziek bracht het trio samen, en dit willen ze dan ook graag met u delen. Het Franse achttiende-eeuwse repertoire is bijzonder kleurrijk, verfijnd, en uitdrukkingsvol, en zit vol verwijzingen en boodschappen (al dan niet verborgen of geheim). Het is een plezier om naar te luisteren, en niet minder om te spelen! Vandaar kozen ze de naam Les Amusemens voor het trio, ontleend aan een klavecimbelwerkje van François Couperin.

Voor de Zomer Van Antwerpen brengen ze twee “Concerts” van Jean-Philippe Rameau, aangevuld met ensemble- en solowerken van tijdgenoten. De Franse componisten hadden een gezonde interesse in andere culturen: veel muziek uit die tijd evoceert Turkse of Iraanse taferelen. Ook doorheen het optreden zitten er Turkse en Iraanse referenties en composities verweven

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Op 27 juli 2020 trof Stad Antwerpen maatregelen om een verdere uitbraak van het Corona-virus in te dijken. Een van deze getroffen maatregelen is het verbod op evenementen op grondgebied Antwerpen tot het einde van augustus. We hebben besloten om het programma van de 26e editie vanaf 28 juli 2020 te pauzeren, ook The Classics. 

 

Dinsdag 4 augustus @ the Lounge

20u


Hosted by studenten van het Conservatorium 
 

Let's keep it safe: wear your mask! (no entry without)
 

Conform de huidige maatregelen (met ingang van 25 juli 2020) zijn we verplicht om de naam, huisadres telefoonnummer van iedereen uit de bubbel te noteren. We vragen deze gegevens bij het binnengaan. De gegevens worden enkel gebruikt in het kader van mogelijke contact tracing door daarvoor bevoegde instanties van de federale overheid en zullen na 30 dagen door ons verwijderd worden.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207681, 4.437848

Iconen

drinken

_drinken
Volg ons
#lounge#liveperformance