Gezelschap of band
The Bone Project

The Classics

The Bone Project

Klassieke muziek is hip & happening. The Classics is een wekelijks terugkerende, gratis concertreeks waarin jonge muzikanten het beste van zichzelf geven.

 

25 augustus: The Bone Project

The Bone Project speelt hun concert 'Belgian Trombone ID'. Dit programma is het resultaat van een artistiek onderzoeksproject naar Belgische muziek voor trombone. Uit dat rijke repertoire maakte Bram Fournier een gevarieerde selectie die bijna 150 jaar Belgische trombonemuziek overspant, van François-Joseph Fétis, de pionier van het Belgische muziekleven, tot de eigentijdse componist Koen Severens.         

Het ensemble werd opgericht in 2001 door drie Belgische vooraanstaande trombonisten: Jan Smets, Geert De Vos en Ben Haemhouts. In 2009 werd het ensemble verder uitgebreid tot een trombonekwartet, wat de mogelijkheden in stijlvariatie en repertoire enkel nog vergrootte.‘The Bone Project’ laat in de naam al een zekere dubbelzinnigheid vermoeden. Enerzijds wordt op een luchtige manier een allusie gemaakt op de trombone door het gebruik van de Amerikaanse uitdrukking ‘bone’. Anderzijds staat ‘Project’ voor een meerzijdig concept wat zo ongeveer alle mogelijkheden open laat.

 

Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Op 27 juli 2020 trof Stad Antwerpen maatregelen om een verdere uitbraak van het Corona-virus in te dijken. Een van deze getroffen maatregelen is het verbod op evenementen op grondgebied Antwerpen tot het einde van augustus. We hebben besloten om het programma van de 26e editie vanaf 28 juli 2020 te pauzeren, ook The Classics. 

 

Dinsdag 25 aug

20u

Lounge 


Hosted by de studenten van het Conservatorium 

 

Vrije toegang


Het terras en grasveld zijn vrij toegankelijk en je hoeft hiervoor niet te reserveren. Ook onze events zijn gratis, maar om het veilig te houden geldt er wel een maximum capaciteit voor events die binnen plaats vinden. Het kan dus zijn dat je even moet wachten om toegang te krijgen. Zo blijft het voor iedereen veilig en aangenaam. Conform de huidige veiligheidsmaatregelen vragen bij binnenkomst je naam en telefoonnummer.

Iconen

drinken

_drinken
Volg ons
#lounge#liveperformance