Breedbeeld

Breedbeeld
BREEDBEELD nodigt samen met ons audiovisuele kunstenaars uit voor de groepstentoonstelling ‘Zero Years’. Deze expo gaat door van 9 juli tot 31 augustus 2020. ‘Zero Years’ vertoont werk waarin de grenzen van het bewegend beeld worden afgetast en de nadruk ligt op experiment. De expo brengt een mix van film, beeldende kunst en fotografie.

 

‘Zero Years’ begint bij de basis: het medium zelf. Vertrekkend vanuit (eigen) obsessies rond film en fotografie, gooien de kunstenaars in hun werken alle conventies en verwachtingen bij deze media door de mangel. Daarnaast vormen ook tijd en tijdsbeleving een rode draad doorheen de tentoonstelling. Sommige werken vertrekken met livestreams vanuit de reële tijdsbeleving, anderen manipuleren de tijd met timelapses of zetten de schaar in historisch materiaal, om een nieuw geheel te construeren.

 

De titel 'Zero Years' refereert naar dit uiteenvallen van de tijd, maar trekt ook op inhoudelijk vlak een lijn doorheen de tentoonstelling, waarbij de titel staat voor een soort nulpunt in deze onzekere, turbulente tijden en een abstracte toekomst. Verschillende kunstenaars reflecteren hierover op hun eigen, soms poëtische, soms humoristische, manier. De expo werd gecureerd door Yirka De Brucker.

 

De werken:

  • Désir (Hans De Beuckelaer)
  • Real Time (Emilien Simon)
  • Eyes Without a Face (Vincent Egon Verschueren)
  • Zero Years Kid (Sterke Vrouwen, Alles komt wel uit, Verloren in de taal) (Gitte Le Bruyn)
  • Scratched film a moving project (Kobe Ruysen)
  • Spectrum (Jeroen Cluckers)
  • Weerloos Alarm (Filip Anthonissen)
  • Transponder (Thomas Verijke)
  • EXHIBITION #1 H-HOLD ON THE WAVES, EXHIBITION #2 Multi-Spit, EXHIBITION #3 Cyber’s handshake, EXHIBITION #4 Solid Systems, EXHIBITION #5 Les fils rouges - YouTube Art Space
Toegang
Vrije toegang
Samenvatting

Op 27 juli 2020 trof Stad Antwerpen maatregelen om een verdere uitbraak van het Corona-virus in te dijken. Een van deze getroffen maatregelen is het verbod op evenementen op grondgebied Antwerpen tot het einde van augustus. We hebben besloten om het programma van de 26e editie vanaf 28 juli 2020 te pauzeren, ook Breedbeeld. 

 

Dinsdag t/m zondag 

Doorlopend toegankelijk vanaf 15u 

 

Het terras en grasveld zijn vrij toegankelijk en je hoeft hiervoor niet te reserveren. Ook onze events zijn gratis, maar om het veilig te houden geldt er wel een maximum capaciteit voor events die binnen plaats vinden. Het kan dus zijn dat je even moet wachten om toegang te krijgen. Zo blijft het voor iedereen veilig en aangenaam. Conform de huidige veiligheidsmaatregelen vragen we bij binnenkomst je naam en telefoonnummer.

Locatie

Zomerfabriek

Adres

Minkelersstraat 2
2600 Berchem
België

51.207681, 4.437848

Iconen

drinken

_drinken
Volg ons